Mød vores frivillige


Vivi, indsamlingsleder i Hovedstaden

Fakta 

  • Vivi Nørby Foss Kowalczyk
  • Frivillig indsamlingsleder i Hovedstaden
  • Har været frivillig i Red Barnet siden august 2015

Hvad laver du som frivillig indsamlingsleder?

Mit arbejde som indsamlingsleder handler dels om at have fokus på at rekruttere indsamlere og frivillige hjælpere. Jeg skaffer også sponsorater til selve dagen for at gøre det til en ekstra god oplevelse for de frivillige. Vi havde for eksempel et samarbejde med en bager sidste år, så vi kunne byde på morgenbrød, kaffe og the på indsamlingsdagen. På selve dagen handler mit arbejde om at gøre det til en god oplevelse for alle, der deltager, og få det logistikmæssigt og praktisk til at køre glat. Det er også min rolle at samarbejde med øvrige, som er engagerede i indsamlingen, og være bindeled og have en god dialog med sekretariatet. 

Hvorfor er du frivillig i Red Barnet?

Jeg er frivillig, fordi jeg synes, at Red Barnets fokus på udsatte børn herhjemme og i udlandet er meget interessant, og det er noget, jeg gerne vil gøre en indsats for. Jeg kan identificere mig med formålet, og jeg føler, at jeg fagligt og personligt har nogle kompetencer som projektleder, som jeg gerne vil bidrage med.

Hvad giver det dig at være frivillig?

Som frivillig lærer jeg at sætte mine kompetencer i spil på en ny måde, og samtidig får jeg et netværk og nogle rigtige gode oplevelser ud af det. Det her med at arbejde med frivillige er noget helt andet end at arbejde med folk, der får løn. Det er nogle andre behov, man skal tale ind til, og man skal sørger for at motivere på en anden måde

Jeg havde min datter på ni år meget med ind over landsindsamlingen, og det gav også hende rigtig meget at være involveret. Hun hører meget om flygtningekrisen i skolen, og derfor var det en rigtig god fornemmelse for hende at føle, at hun var med til at gøre en eller anden forskel. 

Hvilke råd har du til andre, der overvejer at blive frivillige?

Gør det – jo før jo bedre. Hvis man har den mindste lille lyst til det, skal man kaste sig ud i det. Der er en forståelse for, at du er ikke låst til at skulle lægge et vis antal timer om ugen – du kan byde ind, når du har mulighed for det. Men mit råd er også, at man prioriterer det, fordi det giver en så meget tilbage.

 Læs mere om Red Barnets frivillige

Som frivillig lærer jeg at sætte mine kompetencer i spil på en ny måde, og samtidig får jeg et netværk og nogle rigtige gode oplevelser ud af det”