Mød vores frivillige


Christian, lokalformand i Amager Lokalforening

Fakta

  • Christian Wang Neesgaard, 31 år 
  • Lokalformand i Amager lokalforening
  • Har været frivillig i Red Barnet i to år 

 Hvad laver du som frivillig lokalformand?

Jeg laver bestyrelsesarbejde, formidler kontakt mellem sekretariat og bestyrelsen og sørger for, at de projekter vi går ind i, bliver en realitet. I mit tilfælde er jeg også aktiv frivillig i familieoplevelsesklubben. Jeg kan godt lide bestyrelsesarbejde, men det, der giver kicket, er når jeg har med mennesker at gøre og kan se glæden i deres øjne.

Hvorfor er du frivillig i Red Barnet?

Jeg er frivillig, fordi det med at hjælpe andre giver mig rigtig meget mening. Det blev jeg bekræftet i allerede den første dag, jeg startede i Red Barnet. Jeg kunne se, at vores arbejde var med til at give en masse glæde til de mennesker, der var der. Det gav mig lyst til at engagere mig i endnu mere.

Hvad giver det dig at være frivillig?

Det giver en helt specielt følelse at se, at ens arbejde er med til at give en masse glæde til børn og forældre. Jeg får kompetencer og erfaring i forhold til at omgås børn, og jeg får en masse uddannelse gennem Red Barnet, som betyder, at jeg hele tiden udvikler mig. 

Personligt har jeg lært mig selv at kende på en helt anden måde. Jeg har fået erfaring med projektledelse og lært meget om, hvordan man får et team til at arbejde sammen ved at uddelegere opgaver og give plads til hinanden. 

Hvilke råd har du til andre, som overvejer at blive frivillige i Red Barnet?

Hvis man går med følelsen af, at det kunne være fedt at lave noget frivilligt arbejde, skal man ikke lade vær, hvis man tror, man ikke har tid til det. Der er mange forskellige måder, man kan være frivillig på. Man kan lave mange forskellige ting – fra bestyrelsesarbejde og fundraising til arbejde med børn og familier. Det giver noget personligt, men også noget livserfaring, som man kan bruge senere hen. Så hvis man går med tanken, er det bare at komme i gang. Der er plads til alle!

Læs mere om Red Barnets frivillige

Det giver en helt specielt følelse at se, at ens arbejde er med til at give en masse glæde til børn og forældre.