Børneægteskaber ødelægger børn hver dag!

Så langt rækker din støtte på 199 kr.

  • icon
    Fødselshjælp
    Lokal jordemoder, som giver fødselshjælp

Hvert 7. sekund bliver et barn gift

Børneægteskaber er skadelige, da de ofte fører til tidlig graviditet, som den unge pigekrop slet ikke er udviklet til. I langt de fleste tilfælde dropper pigen ud af skolen, når hun bliver gift. Det afskærer hende fra at få en uddannelse og kunne tjene sine egne penge.

Piger under 15 år bliver gift mod deres vilje hvert syvende sekund!  Deres helt basale rettigheder bliver ignoreret når de tvinges ind i ægteskab. Hjælp os med at stoppe børneægteskaber nu. 

Du kan hjælpe barnebrude som Khadra

Khadra var kun 15 år, da hun blev gift med en voksen mand på over 30 år. Hun gik i skole og drømte om at blive læge. Da hun blev tvunget ind i ægteskab, tvang hendes mand hende ud af skolen, slog hende og udnyttede hende.

barnebrude

Et år efter var den unge pige gravid og i fare for at dø under graviditeten. Hun overlevede. Men hendes barndom er slut og hendes drømme knuste.  

Du kan hjælpe børn som Khadra. Sammen kan vi forhindre børneægteskaber og hjælpe de piger, der allerede er blevet giftet bort i en alt for ung alder, så vi sikre dem sikre fødsler og mulighed for skolegang.


Sådan hjælper vi

I Red Barnet arbejder vi målrettet for at forhindre børneægteskaber. 

Vi oplyser børn, forældre, lærere og lokale religiøse ledere om de negative konsekvenser ved børneægteskaber. Derudover intervenerer vi direkte, når man opdager at børneægteskaber skal finde sted. Vi kontakter forældrene og søger at overbevise dem om at udskyde eller afbryde ægteskabet. Vi lægger også pres ovenfra på politisk plan og indgår samarbejder med myndigheder for at komme børneægteskaber til livs.  

Vi ved, at vejen ud af fattigdom og væk fra børneægteskaber er uddannelse. Hvis piger kommer i skole, får de mulighed for at forsørge sig selv, de får børn senere i livet, og de børn de får, er sundere og mindre syge.  

Din hjælp er afgørende. Det er på grund af støtter som dig, at vi kan hjælpe piger som Khadra og sikre dem den barndom, de fortjener.

 

86% går direkte til børnene

For hver krone, du giver, går hele 86 øre til arbejdet for børn. Din støtte er fradragsberettiget og du kan altid opsige din aftale med Red Barnet. Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at skrive til os på redbarnet@redbarnet.dk.