Du kan give børn på flugt
en bedre fremtid

Du kan hjælpe børn, der ligesom Aya lever som flygtning.

Støt nu

Så langt rækker din støtte på 200 kr.

  • icon
    Husly
    Presenning som midlertidig beskyttelse for en familie

Hver time er der 135 børn, der flygter ud af Syrien

Aya er et af de børn. Aya er 2 år – hun kender kun til et liv med krig, et liv som flygtning. Det Syrien, som Aya skulle være vokset op i, findes ikke længere. Ayas familie flygtede ud af Syrien da krigen brød ud og har levet som flygtninge i Libanon lige siden. Men livet som flygtning er et hårdt børneliv. Familier lever i usikkerhed og ved ikke, hvornår de kan vende hjem – eller hvor det næste måltid skal komme fra. Det vi andre tager for givet har Ayas familie ikke. Eksempelvis rent vand. Derfor blev lille Aya alvorligt syg af at drikke vandet i den landsby hun bor i. Vandet var beskidt og fyldt med bakterier. Men det var det eneste vand der var. Nu har Red Barnet blandt andet sikret rent vand til landbyen. Med din hjælp kan vi hjælpe børn som Aya til en bedre fremtid.

Foto: Red Barnet

Livet går i stå for børn på flugt

Der er omkring 60 millioner mennesker på flugt i verden lige nu. Mange af dem er desværre børn, der drives på flugt af krig og katastrofer. Men livet på flugt er et farligt børneliv. Børn mister hjem og familier. Børn lever i usikkerhed og mangler helt basale ting som mad, vand og et trygt sted at sove. Når de bliver syge kan de ikke komme i behandling og mange af dem har ikke mulighed for at komme i skole. Deres liv går på mange måder helt i stå.

 

Sammen med dig kæmper vi for børnene

Vi er tilstede i de konflikter og naturkatastofer børn og familier flygter fra. Vi støtter dem på deres flugt og vi er der i lejrene i nærområderne. Vi uddeler mad, vand og medicin. Vi sørger for varmt tøj til dem der fryser, tag over hovedet til dem intet har og vi opretter børnevenlige områder, hvor vi giver børn mulighed for at lege og lære. Børn på flugt har ret til et trygt børneliv - det kan vi sammen give dem.